სიმართლ გითხრათ, მეც არასდროს გამისინჯავს მარწყვის არაყი. საერთოდ სასმელი არ მიყვარს, ჩემთვის დალევა მაქსიმუმ ნახევარ ბოკალ წითელ ღვინოსა ან ერთ ჭიქა მარტინის არყით ნიშნავს.

საჭირო ინგრედიენტები:
ერთი ბოთლი (750მლ) არაყი
600-700 გრ მარწყვი (რაც უფრო ბუთქუშა იქნება, მით უკეთესი)
მომზადება:)
მარწყვი დაჭერით კონუსისებრად (წინასწარ რომ უნდა გარეცხოთ, ნუ ამას აღარ ვწერ :D). შემდეგ ჩაყარეთ ქილაში, ჩაასხით არაყი და თავსახური მჭიდროდ დაახურეთ. (თუ თავსახურს მოხუფავთ, ალბათ, უფრო უკეთესი იქნება). შემდეგ 4-6 დღე ბნელ და გრილ ადგილას შეინახეთ. ბოლოს გადაწურეთ ყავისთვის განკუთვნილი ფილტრით და მიირთვით :)...
No comments:
Post a Comment