გადაავლეთ თვალი და გაეცანით ზოგიერთ ულამაზესს კერძს, რომელსაც მსოფლიოს სხვადასხვა რესტორანი გთავაზობთ. ამის შემდეგ თქვენ დარწმუნდებით, რომ შეფმზარეულები ნამდვილი ხელოვანები არიან!
სან ფრანცისკო: Coi
რესტორან " Coi"-ს შეფმზარეული, დანიელ პატერსონი, გთავაზობთ პომიდვრის ამობრუნებულ ტარტს - ნაზად მოთუშული პომიდვრები, პესტოს , ნაღებისა და პომიდვრის მსუბუსი სოუსისა და ზეთისხილის ხრაშუნა ფენოვანი ცომის ფენითაა გაფორმებული.
ერენტერია, ესპანეთი : Mugaritz
ერთწლიანი ექსპერიმენტის წყალობით ანდონ ლუის ადორიცის შედევრი - მზეზე დამწიფებული კენკრისა და ჭარხლის ჰაეროვანი და ნაზი ბუშტუკები.
პარიზი: Pierre Gagnaire
Les Cristaux de Vent "კრისტეალების ნიავი"
ლეგენდარულმა ფრანგმა შეფმზარეულმა, პიერ განიერიმ, ბეზეს ღვთაბრივი გემო შესძინა. წყლის დამატებით ის ათქვეფილი კვერცხის ცილასა და შაქარისაგან უზადოდ ფაფუკ, მსუბუქ ფერად ბეზეს ჩხირებს ქმნის. (მოლეკულური კულინარია)
ლაგოილი, საფრანგეთი: Bras
უნიჭერეს მიშელ ბრას მიერ მომზადებული ეს ულამაზესი სალათა შედგება 60-მდე დასახელების ბოსტნეულის, ფოთლების, ყვავილებისა და მარცვლეულისგან.
dzalian saintereso blogia, xshirad cere! :)
ReplyDelete